Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Інна Свистун

Четвер, 2 лютого 2023, 13:39

Садовий відмазує Свистун і Лукашевського від факапів у Брюховичах

Інна Свистун

Львівська міськрада не проводитиме службове розслідування щодо дій Юрія Лукашевського та Інни Свистун у ситуації з недобудованою школою в Брюховичах.

Про це повідомила Львівська міська рада у відповідь на запит Варіантів.

Львівська міська рада не вбачає підстав для проведення службового розслідування щодо директора департаменту міської агломерації міськради Юрія Лукашевського та начальниці управління комунальної власності Інни Свистун через ситуацію з недобудованою школою у смт Брюховичі, яку продали з аукціону за борги.

Зазначимо, у грудні 2022 року приміщення школи у Брюховичах на вул. Буковій, яку почали будувати ще у 90-х роках, на електронних торгах придбала приватна фірма. З 2007 року школа перебувала на балансі Брюховицької селищної ради, проте без зареєстрованого права власності.

Як пояснили у Львівській міськраді, коли Брюховичі увійшли до складу Львівської МТГ, то міськрада провела інвентаризацію всіх об'єктів у селищі, які мали перейти на баланс Львівської міськради. Проте, поки тривало оформлення документів, приміщення школи продали.

У зв'язку з цим, у грудні 2022 року на сесії Львівської міськради фракція Європейської Солідарності звернулась до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою провести інвентаризацію майна Львівської МТГ та службові розслідування щодо Юрія Лукашевського та Інни Свистун, які відповідають за процес агломерації та комунальне майно.

"Вважаємо, що Львівська міська рада та її структурні підрозділи вживали всіх можливих заходів, передбачених законодавством, для реєстрації права власності територіальної громади. Крім цього, юридичним департаментом подана апеляційна скарга на ухвалу Сихівського районного суду м. Львова від 21.06.2022 по справі № 464/5483/21 щодо звернення стягнення на нерухоме майно боржника, справа перебуває на розгляді в суді.

Зважаючи на вищенаведене, не вбачаємо підстав для проведення службового
розслідування" – йдеться у відповіді на запит.

Додамо, Інна Свистун очолює управління комунальної власності міськради з 2017 року. У травні 2020 року прокуратура звинуватила чиновницю у службовій недбалості, через що бюджет Львова недоотримав майже 1,2 млн грн. Суд призначив їй заставу у 42 000 грн та відсторонив від роботи на час проведення слідства. А наприкінці травня того ж року Апеляційний суд поновив Свистун на посаді.

Юрій Лукашевський очолює департамент міської агломерації Львівської міськради, а до цього був керівником департаменту міської агломерації. Він пройшов до Львівської міськради на місцевих виборах-2020 від партії Об'єднання Самопоміч, офіційно – безпартійний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.