Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Соломія Риботицька

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 10 лютого 2023, 10:42

Депутатки Львівщини просять виключити депутатів з переліку осіб, яким заборонено виїзд за кордон

Соломія Риботицька

Депутатки об'єднання "Рівні можливості" у Львівській облраді напрацювали звернення до уряду щодо виключення депутатів з переліку заборони на виїзд за кордон.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Вчора, 8 лютого, на засіданні міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" представниці депутатських груп Львівської області, громадських, благодійних та волонтерських організацій підготували проєкт звернення до Кабінету міністрів, у якому обґрунтували необхідність виключення депутатів місцевих рад із переліку осіб, яких стосуються обмеження щодо виїзду за кордон.

За словами голови міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" Соломії Риботицької, своїм зверненням депутатки демонструють протест проти урядового рішення. 

Вона пояснила, що досі невідомо який механізм перетину кордону для категорій громадян, які потрапили під додаткові обмеження, а це не лише жінки, це й чоловіки, віком після 60 років. Через обмеження в комунікації руйнуються зв’язки з міжнародними партнерами, чимало волонтерських проєктів зупинилося.

"В обласних, міських, сільських радах депутати працюють на громадських засадах. Ми не отримуємо зарплати за цю роботу, не є працевлаштованими безпосередньо в сільських чи міських радах. Як і хто має нас відряджати у поїздки за кордон? Депутати місцевих рад – це громадські активісти, які на громадських засадах здійснюють представницьку функцію" – пояснила Соломія Риботицька.

Депутатки вважають, що через обмеження у виїзді за кордон для жінок депутаток, страждає перш за все волонтерська діяльність та ті, кому потрібна допомога і підтримка волонтерів.

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким доручив урядові розробити постанову про заборону виїзду за межі України для чиновників, за винятком службових відряджень.

Через це на Львівщині змінили вимоги до звернень у систему Шлях для виїзду за кордон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.