Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Близенько"

2pos.in.ua

Понеділок, 13 лютого 2023, 14:15

Власнику Близенько повернули вилучені в його будинку 20 мільйонів гривень

"Близенько"

Суд постановив повернути Олександру Бережанському 21,2 мільйона гривень, які вилучили у нього в справі про незаконне відшкодування ПДВ.

Про це повідомляє видання "Наші гроші. Львів". 

Шевченківський районний суд Києва, розглянувши скаргу власника мережі магазинів "Близенько" Олександра Бережанського, зобов’язав Бюро економічної безпеки повернути йому 21,2 млн грн, вилучених у його будинку в смт Брюховичі під час обшуку через підозру у незаконному відшкодуванні ПДВ.

Правоохоронці не змогли довести, що ці гроші Бережанський отримав завдяки схемі незаконного відшкодування ПДВ.

"Дані, які б вказували, що вилучені в ході проведення обшуку грошові кошти містять на собі сліди вчинення будь-яких кримінальних правопорушень та мають протиправне походження, тобто, одержані ним внаслідок здійснення незаконної фінансово-господарської діяльності як фізичною особою-підприємцем у слідчого судді відсутні" – йдеться в ухвалі суду.

Суд зобов’язав детективів Бюро економічної безпеки, окрім вилучених 21,2 млн грн, повернути Бережанському ще й мобільний телефон.

Нагадаємо, у середині грудня 2022 року правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Бережанського та у його будинку, його звинувачують в отриманні незаконного бюджетного відшкодування ПДВ впродовж 2021-2022 років на майже 35,4 млн грн, а під час обшуків в нього вилучили загалом понад 25 млн грн: понад 21 млн грн, 95 тис. євро та 10 тис. доларів. 

Тоді ж керівництво мережі магазинів "Близенько" офіційно заперечило свою причетність до оборудки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.