Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

залізнична колія

Фб Бучка

П'ятниця, 17 лютого 2023, 13:41

На Львівщині відкрили залізничну дільницю на кордоні з Польщею

залізнична колія

Сьогодні офіційно відкрили залізничну дільницю Старжава – Хирів – Нижанковичі.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 17 лютого, на території Львівської області завершили ремонтні роботи з відновлення міжнародного залізничного сполучення між Україною і Польщею й офіційно відкрили дільницю Старжава – Хирів – Нижанковичі.

Як пояснив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, капітально відремонтували приблизно 70 км головної та приймально-відправних колій, із них 30 км – широкої, 9 км – європейського зразка та 30 км – суміщеної колії.

Крім цього залізничники відновили 10 мостів, 4 пасажирські платформи, 9 будівель та споруд технологічного призначення, а також вокзали у Хирові, Нижанковичах та Старжаві.

"У найближчій перспективі очікується відновлення руху поїздів міжнародною дільницею Мальховіце – Нижанковичі – Старжава – Кросценко. Маємо черговий позитивний досвід співпраці урядів України та Республіки Польщі у контексті відкриття залізничних сполучень, продовжуємо налагоджувати транскордонну співпрацю" – додав Бучко.

Зазначимо, з 13 лютого для вантажного транспорту відкрили пункт пропуску на кордоні з Польщею Нижанковичі – Мальховіце.

Нагадаємо, пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце мають офіційно відкрити до 2024 року. Станом на вересень 2022 року в області потрібно було відремонтувати ще 46 кілометрів дороги до майбутнього пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.