Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ДБР

ДБР

Вівторок, 28 лютого 2023, 13:22

Керівника Держгеокадастру Львівщини викрили на нових махінаціях з землею

ДБР

Посадовець незаконно дозволив приватизувати 30 ділянок вартістю майже чотири мільйони гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники ДБР під час розслідування виявили нові факти щодо зловживання службовими повноваження та махінаціями з земельними ділянками начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького вартістю понад 3,8 млн грн.

"Всупереч вимогам законодавства чиновник прийняв рішення про надання у власність громадян 30 земельних ділянок Сколівської та Турківської громади, площею понад 2,7 га. Землі рекреаційного призначення були роздані під індивідуальне дачне будівництво. Посадовець заподіяв збитки державі у понад 3,8 млн грн" – йдеться у повідомленні.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України. Також до суду подані клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Нагадаємо, у квітні 2022 року ДБР повідомило про підозру Кавецькому, якого у лютому 2020 року суд поновив на посаді начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області у незаконній роздачі комунальної землі вартістю понад 113 млн грн. У липні минулого року справу щодо Кавецького подали до суду.

Перед цим він очолював Держгеокадастр Львівщини з липня 2015 до жовтня 2017 року, переміг у конкурсі на цю посаду в серпні 2015 року.

У березні 2021 року депутати ініціювали звернення до Верховної Ради і Кабінету міністрів через зволікання Держгеокадастром Львівщини в проведенні інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.