Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

IDS груп

ids.ua

Неділя, 5 березня 2023, 09:36

Грузинський власник Моршинської вважає незаконним арешт корпоративних прав IDS

IDS груп

Сім'я Патаркацишвілі просить прокуратуру перевірити законність  арешту та передачі активів Альфа-Груп в IDS до АРМА.  

Про це зазначає заява, яку розповсюдила пресслужба IDS.

"Ми просимо Офіс Генерального прокурора провести перевірку обґрунтованості накладення арештів та передачі активів до АРМА, а також дати правову оцінку спробі фактичного вилучення власності акціонерів, які не перебувають під санкціями, через передачу майна в управління", – йдеться у заяві.

Грузинські власники вважають, що оголошений АРМА конкурс на управителя заарештованими активами IDS є незаконним і порушує їхні права як власників. 

"Хочемо зазначити, що вказаний конкурс не ґрунтується на прийнятому Україною законодавстві про санкції. Конкурс є продовженням арешту акцій у надуманій та хибній кримінальній процедурі. Ця процедура грубо порушує наші права як акціонерів, які не перебувають під санкціями. На нашу думку, єдині результати, до яких ця процедура може привести – руйнування бізнесу та спори щодо компенсації збитків, завданих внаслідок грубого порушення прав власності", – наголошено у заяві. 

Сім'я Патаркацишвілі попередила, що буде добиватись справедливості у міжнародних судах. 

Нагадаємо, 23 листопада 2023 року суд передав заарештовані активи IDS Group Ukraine в управління АРМА, які арештував у червні цього року. Також у березні стало відомо, що Фрідман намагався продати бізнес, пов'язаний з мінеральною водою, вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інні Гудавадзе.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє часткою активів компанії IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами "Моршинська" та "Миргородська". 

Аркадій (Бадрі) Патаркацишвілі (1955 – 2008) придбав контрольний пакет акцій Borjomi у 2002 році. З 2002 до 2008 року Група IDS активно розвивалася і після 2008 року стала лідером на українському ринку мінеральної води. Група IDS у тій формі, в якій вона існує на ринку України, була побудована під керівництвом сім'ї Патаркацишвілі.

У 2013 році частка в бізнесі була продана "Альфа-Груп". На цей час сім'я Патаркацишвілі володіє 34,83% Групи IDS. Також частки в Групі IDS належать Державі Грузія та низці міноритарних акціонерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.