Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

юрій татомир і данило сороковий

google.com

Понеділок, 13 березня 2023, 10:14

Асоціація Рад Львівщини провела навчання для працівників ЦНАПів з питань роботи з ВПО

юрій татомир і данило сороковий

До участі у  семінарі були також запрошені фахівці Державної міграційної служби України та представники Міжнародної організації з міграції ООН.

Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» для працівників ЦНАПів 18 громад області у п’ятницю, 10 березня, провела семінар з роз’яснення питань допомоги ВПО у отриманні реєстраційних та інших документів.

Про це повідомив виконавчий директор Асоціації Рад Львівщини Данило Сороковий.

Данило Сороковий  наголосив, що навчання для працівників ЦНАПів області з питань роботи з  мігрантами є продовженням системної роботи Асоціації рад Львівщини по адаптації і інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в громади нашої області.

«Багато з тих ВПО, які прибули на Львівщину, внаслідок військових дій  або під час евакуації втратили документи, які посвідчують їхню особу, або ж до цього часу не мають українського громадянства. Їхня швидка адаптація і інтеграція в життя наших громад не можлива, якщо не вирішити проблеми з офіційною реєстрацією. В цих питаннях допомога фахівців Державної міграційної служби працівникам ЦНАПів, куди звертаються ВПО в першу чергу з такими проблемами, є важливою», — розповів він.

Начальник Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Юрій Татомир наголосив на важливості повноцінної комунікації фахівців міграційної служби з громадами.

«До  нормативних документів щоразу вносяться зміни, це стосується оформлення паспортів та ID-карток, транслітерації, реєстрації місця проживання громадян. Наші фахівці роз’яснюють інформацію працівникам ЦНАПів, таким чином ми працюємо на випередження помилок в оформленні документів та прагнемо усунути організаційні й технічні недоліки», — розповів він.  

Голова Львівського офісу Міжнародної організації з міграції Дмитро Софій відзначив важливість постійної комунікації між допомоговими організаціями і  місцевим самоврядуванням в питаннях розв’язання проблем ВПО.

«Для звернень громадян до МОМ функціонує гаряча лінія, проте ми розраховуємо також на взаємодію з працівниками центрів надання адміністративних послуг у громадах, адже до них безпосередньо на місцях звертаються люди. Обмінюючись даними ми зможемо отримувати більше актуальної інформації від громад і краще розуміти потреби внутрішньо переміщених осіб», —  розповів він.

Організатори семінару домовились про те, що надалі такі зустрічі і консультації будуть проводитись регулярно, адже це сприяє підвищенню ефективності роботи служб, центрів надання послуг та міжнародних організацій у вирішенні проблем ВПО.  

Нагадаємо, у лютому Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» провела навчання для представників громад з написання грантових заявок. 

Членами АМР «Ради Львівщини» є 64 місцеві ради Львівської області. Минулого, 2022 року,  АМР «Ради Львівщини» в партнерстві з агенцією ООН у справах біженців UNHCR, Міністерством у справах ветеранів України та Львівською ОВА реалізувала проєкт забезпечення ВПО житлом, а також програму тренінгів для підприємців з-поміж ВПО.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.