Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

валідатори у маршрутках

loda.gov.ua

Четвер, 16 березня 2023, 11:13

На Львівщині у маршрутках розпочали встановлювати валідатори для е-квитка

валідатори у маршрутках

У області встановили перші пристрої для безготівкового розрахунку за проїзд у міжміських та приміських автобусних маршрутах.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 15 березня, в автобусах Львівської області встановили перші пристрої для безготівкового розрахунку за проїзд.

Передбачено, що впродовж кількох днів встановлять 26 пристроїв, які працюватимуть у тестовому режимі.

"Перші 26 пристроїв для безготівкового розрахунку вже встановлюють в автобусах на маршрутах Рава-Руського напрямку. Коли усі валідатори встановлять, розпочнеться пілотний етап проєкту. В його межах перевірять обладнання й систему, проведуть тестові платежі. Несправності та зауваження, які можуть виникнути у тестовий період, оперативно виправлятимуть" – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ініціативу реалізують в межах співпраці Львівської ОВА з інвестором із впровадження АСООП Smart Ticket Technology та українським постачальником обладнання "Реноме Смарт".

За словами представника Smart Ticket Technology Антона Вішталюка, кожен пристрій матиме прив’язку до свого маршруту та відповідну тарифну сітку, оскільки в області діють різні тарифи. Загалом встановлення першої партії валідаторів займе кілька днів.

Нагадаємо, в області планують впровадити у міжміських та приміських автобусних маршрутах оплату за допомогою картки з липня цього року.

Додамо, на початку 2022 року у Львівській ОВА затвердили порядок функціонування електронного квитка на Львівщині, проєкт запровадження якого в області розробили ще у лютому 2021 року.

Згідно з ним, в області запровадять два типи електронних квитків − персоніфіковані для пільговиків та неперсоніфіковані (на передплачену кількість поїздок, на визначений термін дії та у вигляді електронного гаманця). Разом з електронним квитком функціонуватиме друкований квиток, який можна придбати в автоматах самообслуговування або при оплаті готівкою в водія.

Також в листопаді 2022 року в області обрали переможця з впровадження електронного квитка в автобусних маршрутах, яким стало київське підприємство "Смарт-Тікет Технолоджи".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.