Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Кавецький

Четвер, 16 березня 2023, 13:59

Суд відпустив керівника Держгеокадастру Львівщини під особисте зобов'язання

Андрій Кавецький

Печерський суд Києва обрав Андрію Кавецькому, якого звинувачують у махінаціях з землею, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 1 березня 2023 року.

Печерський районний суд Києва обрав начальнику головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького, якого звинувачують у махінаціях щодо незаконної приватизації земельних ділянок на понад сто мільйонів гривень, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, який діятиме до 24 квітня 2023 року.

Пропозицію прокурора про взяття під варту Кавецького суд відхилив.

Своїм рішенням суд зобов'язав Кавецького:

- прибувати за викликом до слідчого, прокурора чи суду;

- утримуватися від спілкування із свідками та іншими особами з приводу обставин вчинення інкримінованих йому кримінальних правопорушень;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- здати до уповноваженого органу свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Нагадаємо, у квітні 2022 року ДБР повідомило про підозру Андрію Кавецькому, якого у лютому 2020 року суд поновив на посаді начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області в незаконній роздачі комунальної землі вартістю понад 113 млн грн. У липні минулого року справу щодо Кавецького подали до суду.

Крім цього, наприкінці лютого цього року працівники ДБР під час розслідування виявили нові факти щодо махінації з земельними ділянками Кавецького на 3,8 млн грн.

Додамо, Кавецький також очолював Держгеокадастр Львівщини з липня 2015 до жовтня 2017 року, переміг у конкурсі на цю посаду в серпні 2015 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.