Канівець та Пазиняк утрималися під час прийняття змін до регламенту парламенту

П'ятниця, 22 лютого 2013, 14:36

Члени фракції ВО "Батьківщина", нардепи Олег Канівець та Василь Пазиняк утрималися при голосуванні змін до регламенту парламенту, що забезпечують персональне голосування.

Про це Варіанти довідалися, ознайомившись з результатами голосування за прийняття Закону про внесення зміни до статті 47 Регламенту Верховної Ради України (№2373) - за основу та в цілому. 

За ухвалення закону проголосувало 339 із 350 нардепів, присутніх в сесійній залі, проти - 0, утрималися - 4, не голосували - 7. 

Сере тих, хто утримався також були опозиційні депутати Анатолій Гриценко та регіонал В.Богуслаєв.

Згідно закону, у разі виявлення фактів голосування за іншого депутата, розгляд питання порядку денного зупиняється.

Після цього спікер встановлює чи присутній на засіданні депутат, замість якого голосували. У разі відсутності цього депутата, лічильна комісія повинна вилучити картку та передати її головуючому. Після цього проводиться повторне голосування по цьому питанню.

Нагадаємо, сьогодні, 22 лютого, провладна більшість і опозиція домовилися про розблокування Верховної Ради, після чого друга сесія була відкрита.

5 лютого опозиція у складі фракцій Батьківщина, УДАР і Свобода заблокували роботу парламенту, вимагаючи введення персонального голосування народних депутатів і внесення відповідних змін до закону.

 

Мітки: гриценко, Канівець, пазиняк