Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євген Гулевич

Фб Євгена Гулевича

Четвер, 30 березня 2023, 15:35

Під Бахмутом загинув львівський культуролог Євген Гулевич

Євген Гулевич

Львівський дослідник та культуролог Євген Гулевич загинув 31 грудня 2022 року у боях під Бахмутом.

Про це написав музикант Юрій Хвостов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 29 березня, стало відомо, що у боях під Бахмутом 31 грудня 2022 року загинув львівський дослідник, редактор, перекладач та культуролог Євген Гулевич.

До цього часу Гулевича вважали зниклим безвісти.

"Ми можемо говорити про це доконано, маючи офіційне підтвердження. Досі зберігалася крихітна, але чіпка надія, що страшна новина "зник безвісти при виконанні бойового завдання", яка надійшла нам на сампочатку цього року, не остаточна.

Євген пішов на війну усвідомлено, це був його вибір і чин. Добре, що в останній приїзд він встиг дати кілька інтерв'ю і побачитися з товариством. Хай з нами залишаться його наповненість смислом, спокій і гідність, які він випромінював, правдива людяність і поезія його висловів" – написав Юрій Хвостов.

Про чин похорону і прощання повідомлять згодом.

Євген Гулевич був редактором, перекладачем, культурним менеджером та магістром культурології. Впродовж 2010-2015 років він очолював Центр гуманітарних досліджень Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Переклав роман Рея Бредбері "Щось лихе насуває" та став головним редактором українського видання "Світовий атлас вуличного мистецтва і графіті" Рафаеля Шактера. Євген Гулевич був учасником команди проєкту документального фільму "Випчина. Село одного дня".

Додамо, що у 2013 році Варіанти розмовляли з Євгеном Гулевичем про Свято музики у  Львові, у 2014 році спілкувалися з ним про стратегію розвитку культури Львова. Також у 2014 році він був учасником перформансу "Закриття", який наголошував на відсутності процедури встановлення пам'ятників у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.