Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 30 березня 2023, 14:50

У Червоноградському районі створили дві пам'ятки природи

Львівщина

Депутати оголосили дуби на території Дрогобицької та Радехівської ОТГ, віком 450 та 170 років, ботанічними пам'ятками природи.

Сьогодні, 30 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду – ботанічних пам’яток природи місцевого значення "Дуб села Гряда-Мирівка" та "Дуб Уєйського".

"За" проголосували по 57 депутатів. 

Пам'ятка "Дуб села Гряда-Мирівка", дерево, яке має понад 450 років, розташоване поблизу села Гряда Добротвірської ОТГ Червоноградського району. Обхват стовбура цього дуба становить 4,7 метра, ширина крони – 22 метри, а висота – 24 метри.

"Проєкт рішення напрацьований з метою збереження цінного екземпляру вікового дерева породи "дуб звичайний", віком понад 450 років, яке має особливу природоохоронну естетичну, рекреаційну та історико-культурну цінність та оголошення ботанічною пам'яткою природи місцевого значення "Дуб села Гряда-Мирівка"" – йдеться у проєкті рішення.

Натомість "Дуб Уєйського" розташований у селі Павлів Радехівської ОТГ Червоноградського району. Дерево має понад 170 років. Обхват стовбура цього дуба становить 3 метри, а висота – 25 метрів.

Також сьогодні депутати облради підтримали створення трьох нових заповідників на території Львова, Львівського та Самбірського районів.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.