Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 31 березня 2023, 12:07

На Стрийщині створили пралісову пам’ятки природи

Львівщина

Депутати облради створили на території Славського лісгоспу пралісову пам’ятку природи "Близці".

Вчора, 30 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду – пралісової пам’ятки природи місцевого значення "Близці".

"За" проголосували по 57 депутатів. 

Пам’ятка природи "Близці" розташовується на території ДП "Славське лісове господарство" у Стрийському районі. Це унікальна лісова ділянка, площею 90,1 га, за дослідженнями науковців, має ознаки квазіпралісів і вкрита різновіковим багатоярусним насадженням природного походження віком 137-197 років.

"У складі деревостанів переважає бук лісовий із домішкою клена-явора і ялини європейської. Деякі дерева бука лісового досягли 100 см у діаметрі, ялини європейської до 105 см у діаметрі" –  йдеться у проєкті рішення.

 

Також депутати облради підтримали створення трьох нових заповідників на території Львова, Львівського та Самбірського районів.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.