Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Муніципальна варта

Понеділок, 3 квітня 2023, 17:20

Статутний капітал садових муніципалів хочуть зменшити на 260 мільйонів

Муніципальна варта

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про зменшення статутного капіталу ЛКП "Муніципальна варта" на 260 мільйонів гривень.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 27 березня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про визначення розміру статутного капіталу ЛКП "Муніципальна варта", яке займається охороною комунальних об'єктів та підприємств міста.

Зокрема, для забезпечення ефективної роботи підприємства цьогоріч планують визначити розмір його статутного капіталу у 20 281 361, 32 грн, що на 260 млн грн менше, ніж у 2022 році.

"Визначити розмір статутного капіталу Львівського комунального підприємства "Муніципальна варта" у сумі 20 281 361 грн. 32 коп., зменшивши його розмір з 282 330 139 грн. 94 коп." – йдеться у документі.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що поповнення статутного капіталу цього підприємства з бюджету Львова зумовлене виконанням існуючих кредитних договорів з європейськими банками та капітальними видатками.

Зазначимо, торік аудитори у ЛКП "Муніципальна варта" виявили втрати на майже 30 млн грн, більшість з яких пішла на зарплату та надбавки працівникам.

До вересня 2022 року підприємство очолював Андрій Потапенко, а з вересня в.о. керівника призначили Руслана Ахметшина. У 2019 році директором ЛКП "Муніципальна варта" став Павло Пец, якого у 2020 році спіймали на хабарі за надання охоронних послуг. У січні 2021 року справу передали до суду.

Додамо, у лютому 2022 року міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився виділити з бюджету розвитку Львова 9,5 млн грн для ЛКП "Муніципальна варта" як внески до статутного капіталу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.