Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Краківець-Корчова

Фб Козицького

Четвер, 6 квітня 2023, 10:37

Козицький просить уряд виділити кошти на будівництво доріг біля кордону з Польщею

Краківець-Корчова

Львівська ОВА просить уряд дати коштів на будівництво прикордонних доріг через відкриття нових пунктів пропуску.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький в інтерв’ю виданню Укрінформ.

Львівська ОВА звернулася до Кабінету міністрів з проханням виділити кошти на реконструкцію та будівництво прикордонних автошляхів через відкриття нових пунктів пропуску на кордоні із Польщею.

"Щоб пункти пропуску з Польщею почали повноцінно працювати, нам треба розширювати дорожню інфраструктуру. Ми звернулися до уряду щодо можливості виділення коштів на будівництво доріг у прикордонній зоні, аби зв’язати ці пункти пропуску в єдину систему. Щоб водії, знаючи, де менші черги, могли вирішувати, де їм перетнути кордон, долаючи меншу відстань та обираючи найкращі для себе маршрути" – наголосив Максим Козицький.

За його словами, в області завдяки розширенню подвоїли спроможності пункту пропуску "Краківець, однак щоб він працював повноцінно потрібно розширити трасу Краківець – Львів.

Крім цього, нещодавно в області відкрили тимчасовий перехід в Нижанковичах у Самбірському районі, що дозволило розвантажити інші. Проте виїхати за кордон через цей пункт можуть лише водії з порожнім транспортом комерційного призначення.

Наразі ведуться роботи з модернізації та розширення пункту пропуску "Шегині", а також тривають переговори з Люблінським і Підкарпатським воєводствами Польщі, щоб створити по одному додатковому пункту пропуску з кожним.

Нагадаємо, пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце мають офіційно відкрити до 2024 року. Станом на вересень 2022 року в області потрібно було відремонтувати ще 46 кілометрів дороги до майбутнього пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце.

Також у серпні 2022 року у пункті пропуску "Краківець – Корчова" відкрили новий автобусний термінал та облаштували додаткову інфраструктуру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.