Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

євроколія

mtu.gov.ua

Четвер, 6 квітня 2023, 10:55

З Рава-Руської євроколією запустили тестовий поїзд до Польщі

євроколія

Залізничники розпочали тестову поїздку євроколією Люблін – Рава-Руська, щоб пізніше запустити повноцінне сполучення між Варшавою та Рава-Руською.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 5 квітня, українські та польські залізничники розпочали тестову поїздку євроколією 1435 мм за маршрутом Люблін – Рава-Руська, щоб через декілька місяців запустити сполучення між Варшавою та Рава-Руською з пересадкою на Львів. 

"Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску. Працюємо над тим, щоб наші країни стали ще ближчими одна до одної" – наголосив віцепрем'єр з відновлення України Олександр Кубраков.

У Мінінфраструктури зазначили, що відновлений залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. Станом на сьогодні Укрзалізницею відновлено ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставровано вокзал на станції Рава-Руська.

Після тестової поїздки польській стороні знадобиться декілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей, після чого буде оголошено дату старту регулярного сполучення.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Львівська ОВА, Рава-Руська міськрада, Добросинсько-Магерівська сільрада та Укрзалізниця підписали меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської ОТГ.

А вже цього року на території Львівської області планують прокласти євроколію від міста Рава-Руська до смт Брюховичі.

Додамо, наприкінці січня цього року в Укрзалізниці заявили, що будівництво високошвидкісної залізниці з Польщі до Львова може зайняти до 5 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.