Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

головний вокзал Львова

Понеділок, 1 травня 2023, 13:38

Садовий доведе омріяну євроколію лише до Скнилова

головний вокзал Львова

У Львові не планують прокладати євроколію від кордону до головного вокзалу.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Залізничну колію європейського стандарту 1435 мм від кордону з Польщею, у рамках проєкту Варшава – Львів – Київ, прокладуть не до головного вокзалу Львова, а до станції Скнилів.

Як пояснив наприкінці квітня під час Всеукраїнського форуму міської мобільності головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, євроколія на станції Скнилів дозволить мати зв'язок з аеропортом та поєднати вантажні та пасажирські перевезення.

"Нам би хотілось європейську колію до центрального вокзалу, але є послідовності інвестицій. Основна ідея – це довести євроколію до Брюховичів, і це є найбільш негативний сценарій, тому що зв'язок з Брюховичами дуже поганий. Що стосується Скнилова – це кращий варіант, і ми, як мінімум, за нього вболіваємо.

З точки зору "Укрзалізниці" він дає змогу зв'язати різні напрямки, зокрема, на Шегині та Мостиську разом та значно краще поєднати вантажні та пасажирські перевезення. Відповідно, шатл-автобус з залізничного вокзалу дає можливість достатньо добре завести у Скнилів поїзди з Києва" – наголосив Коломєйцев.

За його словами, наразі прокладання євроколії до головного вокзалу залишиться однієї з цілей міста на майбутнє.

Нагадаємо, в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Додамо, у січні цього року стало відомо, що "Укрзалізниця" планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

У квітні цього року залізничники розпочали тестову поїздку євроколією Люблін – Рава-Руська, щоб пізніше запустити повноцінне сполучення між Варшавою та Рава-Руською.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.