Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:51

На Львівщині фірму зобов'язали повернути гроші покупцю за продаж бракованого телевізора

судова справа

Львівський суд залишив без змін рішення, яким магазин побутової техніки зобов'язали відшкодувати покупцеві збитки через бракований телевізор.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд у вівторок, 9 травня, відхилив апеляційну скаргу ТзОВ "Комфі Трейд" на рішення Пустомитівського районного суду про розірвання договору та повернення грошових коштів.

Зокрема, 4 жовтня 2022 року Пустомитівський районний суд розірвав договір купівлі-продажу телевізора Liberton, який покупець уклав з фірмою 30 грудня 2021 року та зобов'язав ТзОВ "Комфі Трейд" відшкодувати покупцеві 8 699 грн матеріальних збитків, 5 480 грн неустойки та 1 000 грн моральної шкоди.

Згідно з матеріалами справи, чоловік придбав у магазині телевізор Liberton вартістю 8 699 грн, однак виявив у придбаному товарі дефект екрана – на ньому періодично з'являлась чорна смуга.

"У зв'язку з цим, позивач зателефонував на "гарячу лінію" відповідача та повідомив про дефект телевізора. Оператор запевнив, що впродовж 2 днів до помешкання позивача прийде майстер для усунення недоліку. На жаль, майстер не з’явився, тому позивач самостійно завіз телевізор у магазин для заміни чи ремонту. Там йому запропоновано самостійно відвести телевізор у сервісний центр для проведення експертизи. Водночас відмовлено у наданні іншого телевізора для використання, на період експертизи та ремонту існуючого, як і в заміні виробу на іншу модель з доплатою позивача.

Після ремонту телевізора у сервісному центрі, а згодом оглядаючи його в магазині, виявлено новий дефект: роздвоєння екрана, биті пікселі і засвіти на екрані. Тобто виявлено істотні дефекти товару, які унеможливлювали його використання за призначенням.

Відтак, позивач подав письмову скаргу директору магазину, котрий належить відповідачу, в якій відмовився від товару та заявив про розірвання договору. Відповідач відхилив законні й обґрунтовані вимоги позивача, відтак останній звернувся з позовом до суду" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційну скаргу, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила залишити її без задоволення, а ухвалу суду – без змін.

Нагадаємо, на початку лютого цього року суд зобов'язав батьків дитини, яка скоїла ДТП, сплатити водієві понад 30 тис. грн компенсації.

Також суд залишив без змін вирок 44-річній львів'янці, засудженій за крадіжку телефону до 4 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.