На Львівщині фірму зобов'язали повернути гроші покупцю за продаж бракованого телевізора

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:51

Львівський суд залишив без змін рішення, яким магазин побутової техніки зобов'язали відшкодувати покупцеві збитки через бракований телевізор.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд у вівторок, 9 травня, відхилив апеляційну скаргу ТзОВ "Комфі Трейд" на рішення Пустомитівського районного суду про розірвання договору та повернення грошових коштів.

Зокрема, 4 жовтня 2022 року Пустомитівський районний суд розірвав договір купівлі-продажу телевізора Liberton, який покупець уклав з фірмою 30 грудня 2021 року та зобов'язав ТзОВ "Комфі Трейд" відшкодувати покупцеві 8 699 грн матеріальних збитків, 5 480 грн неустойки та 1 000 грн моральної шкоди.

Згідно з матеріалами справи, чоловік придбав у магазині телевізор Liberton вартістю 8 699 грн, однак виявив у придбаному товарі дефект екрана – на ньому періодично з'являлась чорна смуга.

"У зв'язку з цим, позивач зателефонував на "гарячу лінію" відповідача та повідомив про дефект телевізора. Оператор запевнив, що впродовж 2 днів до помешкання позивача прийде майстер для усунення недоліку. На жаль, майстер не з’явився, тому позивач самостійно завіз телевізор у магазин для заміни чи ремонту. Там йому запропоновано самостійно відвести телевізор у сервісний центр для проведення експертизи. Водночас відмовлено у наданні іншого телевізора для використання, на період експертизи та ремонту існуючого, як і в заміні виробу на іншу модель з доплатою позивача.

Після ремонту телевізора у сервісному центрі, а згодом оглядаючи його в магазині, виявлено новий дефект: роздвоєння екрана, биті пікселі і засвіти на екрані. Тобто виявлено істотні дефекти товару, які унеможливлювали його використання за призначенням.

Відтак, позивач подав письмову скаргу директору магазину, котрий належить відповідачу, в якій відмовився від товару та заявив про розірвання договору. Відповідач відхилив законні й обґрунтовані вимоги позивача, відтак останній звернувся з позовом до суду" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційну скаргу, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила залишити її без задоволення, а ухвалу суду – без змін.

Нагадаємо, на початку лютого цього року суд зобов'язав батьків дитини, яка скоїла ДТП, сплатити водієві понад 30 тис. грн компенсації.

Також суд залишив без змін вирок 44-річній львів'янці, засудженій за крадіжку телефону до 4 років ув'язнення.

Мітки: Апеляційний суд, Апеляційний суд Львівської області, новини львова, судова справа