Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація закладу охорони здоров'я

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 19 травня 2023, 12:49

На вулиці Руфа у Львові збудують приватну лікарню

візуалізація закладу охорони здоров'я

Виконком дозволив перетворити колишню оранжерею Львівської обласної лікарні на вул. Юрія Руфа на 4-поверховий заклад охорони здоров’я.

Вчора, 9 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ТзОВ "Інсула Інвест" закладу охорони здоров’я на вул. Ю. Руфа, 6 (колишня вул. Некрасова) у Львові.

Нову лікарню збудують на земельній ділянці, загальною площею 0,2155 га, що передбачена для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, це буде приватний заклад охорони здоров’я. 

Минулого року виконком вже розглядав містобудівні умови та обмеження щодо будівництва медцентру на вул. Ю. Руфа, 6 й надав цій фірмі дозвіл на будроботи, згідно з якими вона почала підготовку земельної ділянки – знесення оранжереї.

"Параметри цієї містобудівної документації не змінюються ні з точки зору висоти, ні з точки зору габаритів будівлі, фактично пропонується підкорегувати саму назву, для того, щоб вона відповідала державним будівельним нормам" – пояснив Коломєйцев.

Згідно із містобудівною документацією, заклад охорони здоров’я матиме 4-поверхи і його висота становитиме 20,65 метра. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 49%.

Земельна ділянка, на якій зведуть діагностичний центр, належить до зони Г-5 – зона лікувальних установ відповідно до зонінгу Личаківського району. 

Зазначимо, ще у 2020 році цю ділянку, що належала Львівській обласній клінічній лікарні й де знаходилася оранжерея, Львівська облрада виставила на продаж. Її купила за 9 950 000 грн львів'янка Анна Ємельянова, якій належить низка львівських фірм, що майже всі зареєстровані за однією адресою.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Інсула Інвест" засноване у Львові у 2015 році, займається організацією будівництва будівель. Кінцевими власниками фірми є львів'янин Олександр Берба та Акціонерне товариство "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Акорд", який йому ж і належить.

Бербі належить низкі львівських будфірм, він є одним із засновників ТзОВ "Авалон Інкомпані" та житлово-будівельного кооперативу "Авалон комфорт-6", а також власником інвестиційного фонду "Адамант".

Додамо, у травні виконком дозволив ТзОВ "Леомедік" реконструювати колишню будівлю Львівської обласної лікарні на вул. Юрія Руфа, 6 під 4-поверховий медичний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.