Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зіновій Козицький

Фб Максима Козицького

Понеділок, 22 травня 2023, 16:02

Зіновій Козицький купує частку газовидобувальної компанії Вест Енерджі

Зіновій Козицький

АМКУ дозволив батьку начальника Львівської ОВА придбати понад 50% у львівській газовидобувальній компанії "Вест Енерджі".

Про це йдеться у рішенні Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 11 травня 2023 року.

Антимонопольний комітет дозволив батькові начальника Львівської ОВА Максима Козицького Зіновію Козицькому придбати частку у статутному капіталі львівської газовидобувальної компанії ТОВ "Вест Енерджі", згідно з чим частка Козицького у цій фірмі перевищує 50%.

Як наголосили в АМКУ, ТОВ "Вест Енерджі" володіє 50%-часткою у статутному капіталі ТОВ "Нормаз Плаза" та здійснює контроль над компанією разом з Зіновієм Козицьким, який володіє групою компаній "Оптіма-капітал".

"Заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України" – зазначили в АМКУ.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Вест Енерджі" зареєстроване з 2015 року у Львові. Підприємство спеціалізується на гуртовій торгівлі твердим, рідким та газоподібним паливом, видобутку нафти та природного газу, а також інжинірингу, геології та геодезії. Власником та засновником компанії є львів'янин Микола Копітчак.

Микола Копітчак також є кінцевим власником ТОВ "Нормаз Плаза" (ТОВ "Вест Енерджі" володіє 50% компанії), колишній члени виконавчого комітету Львівської міськради, львівський підприємець Віталій Ломакович володіє 29,88% ТОВ "Нормаз Плаза", а ТОВ "Компанія з управління активами "Оптіма-капітал" – 20,12%.

Загалом Зіновій Козицький є засновником 36 компаній, які займаються, зокрема, розвідкою та видобутком природного газу та виробництвом електроенергії з відновлюваних джерел на заході України. Ще у 48 компаніях Козицький представлений як бенефіціар.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.