Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

майстерня протезування

city-adm.lviv.ua

Четвер, 25 травня 2023, 15:27

У Львові на Миколайчука збудують центр протезування та ортопедії

майстерня протезування

Депутати дозволили ТМО №1 спорудити на вул. Миколайчука центр з виготовлення протезів, кошти на який виділяє організація з Німеччини.

Сьогодні, 25 травня, на сесії Львівської міської ради депутати погодили рішення про надання КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Миколайчука.

"За" проголосували 53 депутати.

Перше ТМО Львова отримає у власність земельну ділянку площею 2,8 га на вул. І. Миколайчука, яка знаходиться на території складів. Тут лікарня планує збудувати Науково-дослідний медичний центр протезування та ортопедії. 

Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, йдеться про проєкт співпраці зі створення на цій земельній ділянці протезної майстерні. Кошти на будівництво місту виділяє міжнародна організація з Німеччини.

"Надати КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,8 га на вул. І. Миколайчука для будівництва та обслуговування господарських та складських будівель за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення" – йдеться в ухвалі.

Зазначимо, у квітні цього року на території першого медичного об'єднання Львова встановили виробничу споруду для розміщення релокованих підприємств, які виробляють протези, та для муніципальної майстерні з виробництва протезів.

Також 11 квітня у Львові відкрили першу чергу реабілітаційного центру Unbroken, під який переобладнали старий корпус поліклініки на вул. Мазепи, 25.

З вересня 2022 року у спеціальному мобільному контейнері на території першого ТМО Львова у рамках спорудження реабілітаційного центру "Незламні" запрацювала перша в Україні комунальна майстерня протезування.

Додамо, перше ТМО у Львові – "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" – зареєстрували наприкінці 2021 року, воно має три відокремлені підрозділи: лікарня святого Пантелеймона, лікарня святого Луки та лікарня святого Миколая. ТМО №1 очолив Олег Самчук, який до цього був керівником Лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.