Зміст статті

26 травня 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 61)

Деяка українська попмузика під час війни з Росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з Росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити зараз у неошароварних шатах. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає.

Аморфна попса й досі так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Positiff

Ще одна невдала спроба знайти себе у новій реальності. Лайтова версія Латексфауни для фанатів Ірини Федишин і безтямного танцюриста Монатика.

Максим Бородін

Нудотна шансоньєтка-вакарчукеска про м'ясо з грудей, наче одного Шумея для цієї країни мало ще за живого Вакарчука.

Molodi

Патетичний бойзбенд з піаніно у чистому полі, ніби торішньої Ірини Федишин було комусь вже зовсім замало.

Артем Пивоваров & Маша Єфросініна

Неошароварний варвар Пивоваров вирішив побавитися у плаксивого блюзмена. А Маша Єфросініна махає йому хусткою з берега. Бідний Михайль Семенко, за що йому таке? За які такі гріхи футуризму?

Victoria Niro

Трешовий реггетончик про зілля для Гриця. Безпросвітний хіт для святкових ранків у всіх дитсадках та початкових школах України замість україномовної версії Деспасіти.

Нікіта Кісільов

Кумедний інкубатор-поп про українку з диких гір, наче Мавку із лісів. Сподіваюсь, що вона зачарує своїм магічним закляттям цього носія пацанячих мрій у щось зовсім несуттєве. Наприклад, у зморщеного грибочка.

Килиммен

Шансонна графоманія товариша з Калуша. За фразу про панів з царьками доведеться пояснювати.

Марія Яремчук

Реквієм Марічки Яремчук несподівано спромігся на якусь альтернативну готику з деякими попсовими нюансами. Лободі таке ще навіть і не снилось.

Olena Kovernik

Авторка одного з найкращих треків 2023 року з новим фолковим виходом у відкритий космос. Вже навіть цікаво, а що ж там буде на новому альбомі.

The Curly

Цьому авторові безалкогольного рнб вже терміново треба записатися на майстер-клас до гурту Cape Cod.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.