Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

колишній санаторій на вул. Коновальця

google.com.ua

Понеділок, 29 травня 2023, 11:57

Депутати дозволили забудову території колишнього дитячого санаторію на Коновальця

колишній санаторій на вул. Коновальця

Депутати вдруге підтримали розроблення ДПТ, що передбачає забудову та перепланування території в районі вул. Є. Коновальця.

У четвер, 26 травня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження детального плану території у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського.

"За" проголосували 42 депутати.

Згідно із документом, з проханням прийняти детальний план території у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського, загальною площею у 3,4 га, щоб мати змогу здійснити перепланування кварталу, до міськради у лютому цього року звернулося ТзОВ "Скай Дістрікс".

Зокрема, йдеться про забудову на території історичного ареалу Львова, де знаходиться колишній дитячий кардіоревматологічний санаторій на вул. Коновальця, 116.

Зазначимо, у листопаді 2019 року депутати облради проголосували за реорганізацію КЗ ЛОР "Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій" на вул. Коновальця, 116, а звільнені приміщення виставити на продаж.  

Спочатку приміщення санаторію придбав батько голови Львівської ОВА Максим Козицький, однак пізніше його фірма ТзОВ "Нордік-Буд" відмовилася від підписання договору. Облрада виставила санаторій повторно на аукціон і продала новоствореній фірмі ТзОВ "Бізнес галерея "Лев", яка пізніше перепродала приміщення ТзОВ "Скай Дістрікс".

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Скай дістрікт" зареєстроване з 2019 року у Львові на вул. Коновальця, 116, займається організацією будівництва будівель. Кінцевим власником фірми є Олександр Фтомін (80%), бенефіціар "КУА "Авалон груп". А також по 10% володіють АТ "ЗНВКІФ "Адамант" і АТ "ЗНВКІФ "Камет".

Нагадаємо, у 2021 році депутати планували дозволити розроблення ДПТ у районі вул. Коновальця, що передбачав будівництво житла на місці колишнього санаторію, однак не подолати вето міського голови Львова. Впродовж всього цього часу час міськрада судилася за це приміщення з Львівською облрадою, проте програла.

Додамо, територія вул. Коновальця, де розміщується санаторій, знаходиться в історичному ареалі Львова та входить до зон: Г-5 (лікувальні зони), Г-3-1 (зона дитячих дошкільних установ та шкіл), Ж-2 (зона малоповерхової квартирної забудови).

Наразі міськрада має організувати проведення громадських слухань щодо забудови цієї території.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.