Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Sense Bank у Львові

Вівторок, 30 травня 2023, 12:23

Нардепи дозволили націоналізувати банк Фрідмана

Sense Bank у Львові

Рада прийняла законопроєкт, який дозволяє націоналізувати банки підсанкційних власників.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Вчора, 29 травня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт № 9107-1 щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану, який дозволяє Національному банку України націоналізувати банки підсанкційних власників.

За це проголосували 305 народних депутатів

"Нарешті Рада схвалив у повторному другому законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану № 9107-1. Законопроєкт дозволяє НБУ націоналізувати банки підсанкційних власників (але тільки ті, які системні банки)" – написав Железняк.

Закон набуде чинності після того, як його підпишуть спікер ВРУ та президент.

Зазначимо, законопроєкт дозволить державі націоналізувати "Сенс Банк" ("Альфа-Банк") Михайла Фрідмана.

Ще з грудня 2022 року "Альфа-Банк" офіційно змінив назву на Sense Bank, щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". Частка у цьому банку належить російському олігарху, уродженцю Львова Михайлу Фрідману, який з 28 лютого 2022 року потрапив під санкції Євросоюзу.

А у жовтні 2022 року стало відомо, що Фрідман готовий передати Україні контроль над українським "Альфа-Банком".

У березні цього року у банку заявили, що знайшли інвестора з Польщі, який готовий викупити частки російських олігархів Михайла Фрідмана та Пьотра Авена.

Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.