Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

світлофор

Четвер, 15 червня 2023, 13:24

У Львові планують змінити схему руху на перехресті вулиць Шевченка – Ярослава Мудрого

світлофор

У місті пропонують заборонити лівий поворот з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

ЛКП "Львівавтодор" розробив нову схему руху транспорту на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака, якою пропонується задля зменшення заторів перед світлофором заборонити лівий поворот з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого.

Як заявили у міськраді, значні черги на перехресті вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака зумовлені конфігурацією вулиці та трьома інтенсивними транспортними потоками – вулицею Шевченка від / до центру та вулицею Ярослава Мудрого.

"Вирішенням цієї проблеми є заборона лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого (встановлення на підході до перехрестя дорожніх знаків "Поворот ліворуч заборонено"). Таким чином з’являється можливість одночасно пропускати транспортні засоби з центру та до центру по вул. Шевченка (тобто є можливість надати авто з центру більше часу для проїзду, що своєю чергою зменшить черги та затримки).

Завдяки тому, що по вул. Шевченка потоки зможуть рухатись в одній фазі руху, тривалість дозвільного сигналу по вул. Ярослава Мудрого буде збільшено, що дозволить значно зменшити транспортні затримки" – пояснили у ЛКП "Львівавтодор".

Наразі нова схема знаходиться на погодженні в управлінні патрульної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, 31 травня у Львові відкрили для проїзду вул. Шевченка, яку розпочали ремонтувати у 2020 році. Рух транспорту по вул. Шевченка в сторону центру організували двома смугами руху, одна з них – для приватного транспорту.

Після перехрестя вул. Шевченка – вул. Ярослава Мудрого – вул. Пстрака в сторону центру рух здійснюється спільною однією смугою руху. Рух транспорту по вул. Шевченка з центру здійснюється однією спільною смугою руху. По всій протяжності вулиці організували рух велосипедистів велосмугою та велодоріжкою.

Додамо, у червні 2021 року розпочався III етап реконструкції вул. Шевченка, який передбачав проведення ремонтних робіт на ділянці від вул. Залізничної до вул. Ярослава Мудрого. Вартість робіт, які виконувала компанія "Онур", склала 186,6 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.