Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перетин кордону

П'ятниця, 16 червня 2023, 11:27

Кордон за допомогою системи Шлях перетнули майже 120 тисяч чоловіків

перетин кордону

Більшість тих, кого вносять у систему "Шлях", є мешканцями Львівської області.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на 15 червня, від початку функціонування системи "Шлях", західний кордон України перетнули 118 тисяч осіб, які були подані 20 тисячами юридичних осіб.

За словами керівниці апарату Львівської ОВА Ірини Шурпяк, ці цифри включають і повторні звернення організацій із повторенням осіб.

"Загалом у систему "Шлях", враховуючи дані від Державної прикордонної служби, було внесено більш як 44 тисяч осіб. На цей час, левова частка тих, хто вноситься, – це мешканці Львівської області" – пояснила Ірина Шурпяк.

Вона наголосила, що більшість проблем, які виникають із системою "Шлях", належать до сфери діяльності, яку адмініструє Укртрансбезпека для логістів, й щоб унеможливити корупційні фактори, Львівська ОВА вже двічі змінювала склад комісії системи "Шлях".

Для покращення роботи системи "Шлях" Львівська ОВА:

- скерувала до Кабміну пропозиції щодо нормативно-правового врегулювання проблемних питань;

- організувала громадські обговорення з волонтерським середовищем щодо обов’язкової умови застосування електронного цифрового підпису (ЕЦП);

- інформує правоохоронні органи про факти можливої фальсифікації документів, запровадила механізм перевірки відповідності фактичної мети перетину кордону декларованій.

Зазначимо, кордон за допомогою системи "Шлях" щоденно перетинають майже три тисячі чоловіків

Додамо, з лютого цього року на території Львівської області у системі "Шлях" не приймають звернення від військовозобов'язаних підприємців, які планують виїхати за кордон у бізнесових цілях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.