Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєзвалище на Львівщині

Понеділок, 26 червня 2023, 11:44

У Львові спрямують понад десять мільйонів на вивезення сміття до кінця цього року

сміттєзвалище на Львівщині

"Львівспецкомунтранс" замовив послуги з захоронення львівського сміття на сміттєзвалищі за 10,8 мільйона гривень до кінця цього року.

ЛКП "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" оголосило тендер у системі ProZorro на послуги поводження із безпечними сміттям і відходами та їх утилізація, які переможець тендеру має надавати впродовж 1 липня – 31 грудня 2023 року.

Аукціон стартує 28 червня, а очікувана вартість послуг становить 10 800 000 грн.

Як йдеться у закупівлі, "Львівспецкомунтрансу" замовив послуги з захоронення 18 000 тонн ТПВ до кінця 2023 року. Основною вимогою до полігону є те, що він має бути розташований на відстані не більше 200 км від кільцевої дороги Львова.

Сміттєзвалище має мати відповідний паспорт місця видалення відходів, перебувати у реєстрі місць видалення відходів.

Нагадаємо, у квітні цього року Львівська міськрада виділила 877 тис. грн для Буська і Стрия, що приймають сміття зі Львова.

Додамо, у травні 2020 року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

Наприкінці липня 2020 року три вантажівки із львівським сміттям затримали на Житомирщині, а на початку серпня того ж року львівське сміття виявили у Вінницькій області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.