Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

lv.npu.gov.ua

Понеділок, 10 серпня 2020, 12:42

Львівське сміття виявили на Вінничині

львівське сміття

Правоохоронці виявили п'ять вантажівок, які незаконно скидали сміття на території Вінницької області.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 9 серпня, на території приватної земельної ділянки у Вінницькій області правоохоронці виявили факти незаконного скидання та захоронення сміття, вивезеного зі Львова.

"Перевезенням твердих побутових відходів займаються підприємці, які працюють на договірних умовах. Правоохоронці виявили та вилучили п’ять вантажних автомобілів, якими перевозилось сміття та трактор, за допомогою якого проводилось його захоронення. Встановлено, що до незаконного перевезення відходів зі Львова причетні п’ятеро мешканців Пустомитівського та Золочівського районів віком від 26 до 55 років" – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України, триває. 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у травні цього року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

А наприкінці липня три вантажівки із львівським сміттям затримали на Житомирщині.

Натомість раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Додамо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись до міської ради Львова від Львівської ОДА. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.