Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

zt.npu.gov.ua

П'ятниця, 31 липня 2020, 11:29

На Житомирщині затримали три вантажівки із львівським сміттям

львівське сміття

Водії сміттєвозів вночі вивантажували ТПВ на території звалища у Житомирській області.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Вчора вночі, 30 липня, поблизу полігону з утилізації побутових відходів неподалік села Грозиного Коростенського району правоохоронці Житомирщини затримали три вантажівки, які перевозили сміття без належної документації.

Як наголосили у поліції, спецтранспорт заїхав на територію сміттєзвалища та розвантажився, а поряд працював екскаватор, який відразу зсипані купи сміття.

Водіями усіх трьох вантажівок були мешканці Львівщини, працівники одного ж підприємства у Львівській області.

"Як ви розумієте, роботи виконувались уночі не просто так, а щоб уникнути сторонніх очей. Нині у рамках відкритого кримінального провадження ми перевіряємо, як взагалі вантажівки потрапляли на закриту територію та на яких правових підставах... Водіїв доставили до Коростенського відділу для дачі показів щодо подій. Вантажівки тимчасово вилучені", – нпояснив начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Юрій Олійник.

Наразі правоохоронці вікрили кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Станом на сьогодні сміття зі Львова приймають полігони Стрия, Буська, Старокостянтиніва у Хмельницькій області, а також львівські перевізники мають договір із Сквирзьким полігоном у Київській області на вивезення та захоронення ТПВ з міста.

Нагадаємо, у травні цього року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

Натомість раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Додамо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись до міської ради Львова від Львівської ОДА. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.