Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

модульний діагностичний центр

city-adm.lviv.ua

Четвер, 22 червня 2023, 13:53

У Львові на Миколайчука облаштують модульний діагностичний центр

модульний діагностичний центр

Модульний діагностичний центр знаходиться на території Першого ТМО Львова та надаватиме усі види невідкладної діагностики.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

На території лікарні святого Луки Першого ТМО Львова, що на вул. Миколайчука, розпочали монтаж модульного діагностичного центру, який фінансує німецька компанія GIZ у межах співпраці з ТМО № 1 Львова

Вартість проєкту – 3,5 мільйона євро. Це буде одноповерхова будівля, загальною площею 400 кв.м, де надаватимуть усі види невідкладної діагностики.

Як пояснив генеральний директор лікарні святого Луки Василь Трунквальтер, модульний центр працюватиме як повноцінне діагностичне відділення і допомагатиме всім пацієнтам, які звертатимуться в лікарню і будуть потребувати обстеження. Це МРТ, УЗД, рентген-діагностика, ендоскопічна, офтальмологічна, кардіологічна, терапевтична, хірургічна діагностики та інші.

"Наша лікарня приймає велику кількість пацієнтів – і мешканців міста, і переселенців, і поранених українців. Це модульне містечко дозволить збільшити наші можливості в діагностиці і приймати ще більшу кількість пацієнтів, яким потрібна допомога" – заявив Василь Трунквальтер.

Він додав,  що лише за пів року лікарня обстежила понад 20 тисяч пацієнтів.

Мобільний діагностичний центр складатиметься з кількох споруд, зокрема з набору лікарняних, технічних і санітарно-побутових приміщень, призначених для надання медичних послуг.

Нагадаємо, у травні цього року депутати Львівської міськради дозволили ТМО №1 спорудити на вул. Миколайчука центр з виготовлення протезів. Також у квітні цього року на території ТМО № 1 встановили виробничу споруду для розміщення релокованих підприємств, які виробляють протези, та для муніципальної майстерні з виробництва протезів.

А вже 16 червня тут відкрили центр для релокованого бізнесу, який розміщується у тимчасовій споруді загальною площею 450 кв.м.

Додамо, 11 квітня у Львові відкрили першу чергу реабілітаційного центру Unbroken, під який переобладнали старий корпус поліклініки на вул. Мазепи, 25.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.