Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Дорошенка, 6 і 8

google.com.ua

Середа, 28 червня 2023, 11:27

Свіщова облаштує апартаменти на Дорошенка

вул. Дорошенка, 6 і 8

Виконком дозволив здійснити реконструкцію будівлі на вул. Дорошенка, 8 з облаштуванням тут апартаментів.

Вчора, 28 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ТзОВ "Ігрек інвест" нежитлових приміщень зі зміною конфігурації покрівлі будівлі на вул. П. Дорошенка, 8 у Львові з пристосуванням під апартаменти.

Загалом йдеться про переобладнання нежитлових будинків на вул. Дорошенка, 6 і 8 у Львові, приміщення яких ТзОВ "Ігрек інвест" придбала на аукціоні у 2019 та 2020 роках, під апартаменти. Реконструювати будинок вул. Дорошенка, 6 виконком дозволив цій фірмі ще 16 червня цього року.

Згідно з містобудівною документацією, висота реконструйованої будівлі не має перевищувати 18,8 метра, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – чинний.

Забудовник змінить висоту будівлі у внутрішньому дворику, піднявши її до рівня сусідніх будинків, а також має впорядкувати проїзд Крива Липа.

"Всі архітектурні моменти будуть збережені. З вулиці не буде видно жодних адаптацій, хоча вони цілком в ногу з часом, вони виконуються в усіх містах Європи" – наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

 

 

 

 

Обидва триповерхові будинки розташовані в Галицькому районі в межах історичного ареалу Львова. Будинок на вул. Дорошенка, 6 є пам'яткою архітектури місцевого значення й зведений у 1840-1850 роках за проєктом архітектора Альфреда Каменобродського, а у 1893 році тут добудували флігелі. За брамою цієї будівлі в стилі бідермаєр починається проїзд Крива Липа, колишній Пасаж Гаусмана.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ігрек інвест" зареєстроване з липня 2018 року у Львові на вул. Дорошенка, 6/8, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Керівником фірми є львів'янин Степан Стойко, який у грудні 2021 року також був власником цієї фірми. Наразі компанією володіє Вікторія Свіщова – дочка президента Федерації водного поло України Олександра Свіщова та сестра депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталія Свіщова.

Нагадаємо, ця фірма у вересні 2019 року придбала за 30 млн грн приміщення підвалу, першого та другого поверхів у будинку вул. П. Дорошенка, 6 та 8, площею 933,5 кв.м, а у жовтні 2020 року вона за 21,9 млн грн купила інші вільні приміщення на вул. Дорошенка, 6 і 8, загальною площею 718,9 кв.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.