Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Марія Кульчицька-Волчко

Фб Кульчицької-Волчко

Четвер, 20 липня 2023, 11:11

Марія Кульчицька-Волчко і Іван Щурко виграли суди в УГП щодо свого депутатства

Марія Кульчицька-Волчко

Вони мають право відвідувати сесії Львівської облради та брати участь в її роботі.

Депутати Львівської обласної ради, члени фракції Української Галицької Партії Марія Кульчицька-Волчко й Іван Щурко виграли суди в УГП щодо свого депутатства. Про це повідомила Марія Кульчицька-Волчко в ефірі фейсбук-спільноти "Львівська політика".

"Є рішення Верховного суду, касаційного суду у справах щодо мене й Івана Щурка про те, що забезпечення позову залишається в силі. Я і Щурко можемо працювати як депутати" – сказала Кульчицька-Волчко.

Натомість УГП готує апеляцію на рішення судів першої інстанції про відкликання Кульчицької-Волчко з переліку депутатів.

"Перша судова інстанція скасувала по мені рішення про моє відкликання. УГП зараз подає апеляцію, наскільки мені відомо" – зазначила депутатка.

За її словами, вона розчарована діями УГП і вважає, що це помста за позицію депутатів фракції.

Вона наголосила на тому, що партійна вказівка не підписувати Меморандум про співпрацю фракцій в облраді мала рекомендаційний характер, тому депутати нічого не порушили, а голова фракції Тарас Чолій мав повне право підписати цей документ.

"Нас відкликають з мотивів підписання Меморандуму, під яким стоїть лише один підпис голови фракції Тараса Чолія. Він мав право це зробити, як голова фракції. Так, ми вступили в більшість. Ми робили роботу і класні речі. Я, як депутатка, була корисна людям. Не можна бути проти розвитку громад, можна бути проти корупції" – наголосила вона.

Також Кульчицька-Волчко розкритикувала УГП за її подвійні стандарти, оскільки партія не вимагає відкликати з облради свою депутатку Ірину Кравець, яка перебуває за кордоном з початку широкомасштабного вторгнення і не взяла участі в жодному сесійному засіданні та не виконує свої депутатські обов'язки.

Нагадаємо, УГП звинуватила п’ять з шести членів фракції УГП У Львівській облраді у порушенні партійної дисципліни та невиконанні депутатських обов’язків, оскільки вони вступили до міжфракційної об’єднання. В січні 2022 року УГП ухвалила відкликати цих депутатів та виключила їх з партії. Опісля розпочалась судова тяганина.

На початку каденції, у 2020 році, фракція УГП у Львівській облраді складалась з шести депутатів: Тарас Чолій, Іван Щурко, Ірина Кравець, Марія Кульчицька-Волчко, Віталій Андрейко та Юрій Фольварочний. Останній склав повноваження у зв'язку зі службою в ЗСУ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.