Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Четвер, 20 липня 2023, 14:50

Суд відмовився скасувати заставу для військовослужбовця, який перевищив свої повноваження

судова справа

Львівський суд відмовив у скасуванні застави у 214 тисяч гривень для військовослужбовця, який підозрюється у перевищенні службових повноважень.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Вчора, 19 липня, Львівський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді від 7 липня 2023 року про обрання запобіжного заходу підозрюваному військовослужбовцю.

Зокрема, 7 липня 2023 року Личаківський районний суд Львова застосував щодо військовослужбовця, який підозрюється у перевищенні службових повноважень, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 60 діб з визначеним розміром застави, що становить 214 720 грн.

"Слідчий Другого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Львові, за погодженням прокурора Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, звернувся з клопотанням про застосування щодо підозрюваного військовослужбовця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Клопотання мотивує тим, що останній підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) у кримінальному провадженні від 28 червня 2023" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційну скаргу, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила залишити її без задоволення, а ухвалу Личаківського районного суду – без змін.

Нагадаємо, на початку лютого цього року суд зобов'язав батьків дитини, яка скоїла ДТП, сплатити водієві понад 30 тис. грн компенсації.

Також суд залишив без змін вирок 44-річній львів'янці, засудженій за крадіжку телефону до 4 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.