Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сільське господарство Львівщини

Вівторок, 15 серпня 2023, 12:50

На Львівщині зібрали найбільший серед інших областей України врожай овочів

сільське господарство Львівщини

Львівщина лідирує серед областей України у вирощуванні овочів, зібравши 151,2 тисячі тонн продукції.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на кінець першого тижня серпня Львівська область лідирує серед областей України у виробництві овочів цьогорічного врожаю, зібравши 151,2 тисячі тонн продукції.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА,такий врожай зібрали з площі 10 тисяч га, що становить 23% до всієї посівної площі овочів урожаю цього року.

В структурі посівних площ більшу частину займають основні культури борщового набору: капуста, морква, цибуля і буряк столовий.

Зокрема, площі посіву овочевих культур в області цьогоріч по всіх категоріях господарств склали 43,5 тис.га (101 % до минулого року). В структурі площ 65% займають основні культури борщового набору, а саме: капуста – 34,4%, морква – 10,6%, цибуля – 10,1%, буряк столовий – 9,9%. Площі їх посіву збільшились від 2% до 9%, зокрема: цибулі – на 8,9 % (площа посіву 4,4 тис.га), капусти на 2,6% (15 тис.га), моркви на 1,9% (4,6 тис. га).

Салатні та зелені овочі займають 35%, з яких збільшені площі помідорів на 2,3%, гарбузів на 8,2%, перцю стручкового на 8,4%, горошку зеленого на 6,4%.

"Аграрії Львівщини з розумінням підійшли до подолання кризових у виробництві овочів наслідків у результаті затоплення і окупації низки областей, збільшивши посівні площі від 2 до 9% по окремих "борщових" і салатних культурах. На збільшення обсягів зібраних овочів також вплинула реалізація в області регіональної програми з відшкодування вартості високорепродукційного сертифікованого насіння, оскільки посів такого насіння забезпечує на 20-30% більшу врожайність" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Додамо, раніше у Львівській ОВА заявляли, що на 5-7% збільшать посівні площі для вирощування овочевих культур в області.

Також станом на березень цього року, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, Львівська область знаходилась на передостанньому місці із всіх регіонів України щодо забезпечення засобами захисту рослин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.