Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Борислав

Четвер, 17 серпня 2023, 15:25

У Бориславі на базі санаторної школи планують створити мистецький ліцей

Борислав

Комісія облради запропонувала створити мистецький ліцей на базі Бориславської санаторної школи.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

У вівторок, 15 серпня, постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради на своєму засіданні вирішила створити мистецький ліцей на базі КЗ ЛОР "Бориславська санаторна школа".

"Комісія запропонувала дирекції Бориславської санаторної школи і департаменту освіти і науки Львівської ОВА напрацювати концепцію розвитку майбутнього мистецького ліцею і визначити часові межі основних етапів його створення.

Якщо вдасться реалізувати цю ініціативу, то матимемо потужний обласний заклад – Бориславський мистецький ліцей, в якому навчатимуться діти з усієї Львівщини. У подальшому випускники ліцею зможуть здобувати вищу освіту, наприклад, у географічно близькому до Борислава – Дрогобицькому державному педагогічному університеті" – наголосила заступниця голови комісії, депутатка Парасковія Дворянин.

Нагадаємо, в Україні до 2027 року має бути сформована мережа професійних ліцеїв. Загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї. 

Додамо, у листопаді 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.