Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Томосу

yavoriv-rada.gov.ua

Понеділок, 11 вересня 2023, 10:13

На Яворівщині встановили пам'ятник Томосу

пам'ятник Томосу

У церкві в селі Віжомля освятили перший в Україні пам'ятний знак Томосу.

Про це повідомляє Яворівська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 10 вересня, у церкві Воскресіння Господнього у селі Віжомля Яворівського району освятили перший в Україні пам'ятний знак Томосу.

"10 вересня парафіяни православної церкви у селі Віжомля святкують 30-річчя покладання наріжного каменю. Після Святкової літургії Преосвященний архієпископ владика Яків разом з настоятелем храму та священством освятив перший в Україні пам'ятник, присвячений наданню Томоса.

Архієпископ нагородив почесними грамотами благодійників та архітекторів, які доклали зусиль для встановлення такого пам‘ятного знаку" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 січня 2019 року Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос для Православної Церкви в Україні. А 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.