Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобицький район

Вівторок, 12 вересня 2023, 12:21

На Дрогобиччині стартує вакцинація диких тварин проти сказу

Дрогобицький район

З 13 вересня на території Дрогобицького району розпочинається масштабна вакцинація диких тварин проти сказу.

Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 13 вересня на території населених пунктів Дрогобицького району вручну розповсюджуватимуть вакцини від сказу для диких тварин.

У районі створять 5 робочих груп з поширення вакцинальних приманок, до складу яких входитимуть ветеринарні лікарі, спеціалісти органів місцевого самоврядування, фахівці лісомисливських господарств і користувачі мисливських угідь. У кожній громаді працюватиме одна робоча група.

Як зазначили фахівці Держпродспоживслужби, всього передбачили 2975 доз, які розкладатимуть у районі на площі 119 квадратних кілометрів, зокрема в польових і лісових угіддях, обабіч доріг і поза межами населених пунктів та водойм.

"Наземний метод вакцинації диких тварин у Дрогобицькому районі застосовують вперше. Раніше вакцину розповсюджували за допомогою цивільної авіації, однак в межах правового режиму воєнного стану застосовувати авіацію заборонено, тому члени робочої групи у кожній громаді розкладатимуть її наручно. Це дуже важливий захід з попередження поширення сказу, адже з початку року на Дрогобиччині було зафіксовано аж 14 таких випадків" – зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп.

В середньому на 1 кілометр квадратний розраховано 25 приманок, які мають вигляд брикетів розміром 3x5 зі специфічним запахом. Там, де зафіксовані спалахи сказу, розкладатимуть більшу кількість вакцини на відстані. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення.

Нагадаємо, з 17 серпня на Дрогобиччині запроваджено карантин на два місяці у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні – селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок через виявлення сказу у борсука.

Також 18 серпня у селі Вороблевичі виявили хвору на сказ куницю, яка покусала жінку.

Додамо, на Львівщині планують створити групи для вилову лисиць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.