Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військкомат на Львівщині

Середа, 13 вересня 2023, 10:34

В Україні стартують перевірки всіх рішень військово-лікарських комісій

військкомат на Львівщині

Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень ВЛК з 24 лютого 2022 року.

Про це йдеться в указі Президента України №576/2023 від 12 вересня 2023 року.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій з 24 лютого 2022 року.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року "Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України" – йдеться в указі.

Згідно з ним уряд до грудня цього року зобов'язаний:

- у тижневий термін створити робочі групи із перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій;

- у тримісячний термін здійснити перевірку робочими групами обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій;

- у двотижневий термін опрацювати питання щодо особливостей перетинання державного кордону громадянами України, визнаними непридатними (обмежено придатними) до військової служби;

- у тижневий термін розробити і затвердити план підготовки нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення в умовах воєнного стану якості, ефективності, належного рівня сервісу та безбар'єрності складових військово-лікарської експертизи в Збройних Силах України, передбачивши строки й відповідальних за виконання;

- у двотижневий термін опрацювати питання щодо вдосконалення регулювання питання щодо військовослужбовців, визнаних обмежено придатними до військової служби, шляхом підготовки та внесення у встановленому порядку проєктів відповідних нормативно-правових актів.

Нагадаємо, раніше президент Владимир Зеленский підписав указ з рекомендаціями РНБО звільнити всіх обласних військкомів.

Через це у серпні цього року Олександра Тіщенка, який до цього  який очолював Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, звільнили з посади, а Львівський ТЦК очолив полковник Денис Чаюк.

Додамо, на початку серпня правоохоронці викрили масштабну схему видачі довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби на Львівщині та ще в дев'яти областях України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.