Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Моршинська

Середа, 20 вересня 2023, 12:41

Моршинська звинувачує АРМА у ігноруванні прав непідсанкційних акціонерів компанії

Моршинська

IDS Ukraine закликає державу змінити законодавство та надати непідсанкційним акціонерам право одержання від АРМА активів в своє управління.

Про це повідомляє виробник ТМ "Моршинська" – компанія IDS Ukraine на своїй сторінці у Фейсбуці.

Компанія IDS Ukraine, до складу якої входять торгові марки "Моршинська" та "Миргородська", звинувачує Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) у тому, що акціонери компанії, які не підпадають під дію санкцій, позбавлені законних прав розпоряджатися своїми частками активу. 

"Зараз увага держави та медіа необґрунтовано концентрується лише на питаннях, пов’язаних із позбавленням прав власності підсанкційних акціонерів, хоча їм належить менше половини – лише 49,99% акцій компанії. Водночас права доброчесних акціонерів зовсім не враховуються та грубо порушуються – вони позбавлені можливості вчиняти будь-які дії зі своїми активами відтоді, як суд здійснив арешт усіх 100% корпоративних прав IDS Ukraine. 

В ІDS Ukraine є понад 50% непідсанкційних акціонерів, серед яких громадяни Великої Британії, уряд Грузії, батько-засновник "Моршинської" Всеволод Білас. Що робити з ними? Право приватної власності є непорушним. Судовий арешт частки активів має залишати непідсанкційним акціонерам їхні законні права володіти та користуватися своїм майном, брати участь в управлінні компанією та визначати її стратегію" – йдеться у повідомленні.

У компанії пропонують внести зміни до законодавства та надати непідсанкційним акціонерам право пріоритетного одержання від АРМА активів в своє управління.

Зазначимо, 49,99% частки компанії належить російському бізнесмену, уродженцю Львова Михайлу Фрідману й іншим акціонерам, які перебувають під міжнародними й українськими санкціями.

Нагадаємо, у березні 2023 року АРМА визначив компанію "Карпатські мінеральні води" управителем арештованих активів виробника "Моршинської".

Додамо, одним з акціонерів IDS Ukraine є депутат Львівської обласної ради від партії Європейська солідарність Всеволод Білас. У грудні 2022 року він заявив, що українські та британські акціонери цієї компанії, що також мають у ній частки активів, оскаржують арешти у судах першої інстанції.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.