Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Вівторок, 10 жовтня 2023, 12:31

Депутати напрацювали ухвалу про затвердження містобудівної документації у Львові

Львівська міськрада

Депутати напрацювали проєкт ухвали, якою планують визначити управління архітектури Львівської міськради спеціально уповноваженим органом містобудування.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 10 жовтня 2023 року.

На сайті Львівської міськради депутати фракцій Європейська Солідарність, Голос, Варта та ВО Свобода підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують визначити управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування міськради спеціально уповноваженим органом містобудування та архітектури.

Згідно з документом, управління архітектури Львівської міськради займатиметься наданням містобудівних умов та обмежень на проєктування об'єктів будівництва на нове будівництво, реконструкцію, реставрацію об’єктів архітектури і містобудування, зокрема у межах історичного ареалу Львова, після прийняття ухвали Львівської міської ради про надання висновків щодо доцільності їх надання за результатами розгляду проектних пропозицій та/або інших документів заявника та на підставі цих висновків.

Також управління архітектури має право надавати чи скасовувати будівельні паспорти забудови земельної ділянки на нове будівництво чи реконструкцію індивідуального житлового будинку не вище двох поверхів (без врахування мансардного поверху), господарських будівель і споруд, гаражів на присадибних ділянках, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення земельної ділянки.

 

Нагадаємо, згідно з рішенням суду виконком Львівської міськради втратив повноваження видавати містобудівні умови. У ситуації, якщо міськрада не визначить новий спеціальний орган, на який будуть покладені ці функції, повноваження передадуть Львівській райраді.

Зокрема, раніше Львівська ОВА зобов'язала Львівську райраду винести на сесію питання щодо передачі права затверджувати містобудівні питання від Львівській РВА.

Додамо, сьогодні Львівська міськрада оприлюднила свій варіант проєкту ухвали, якою планують дозволити управлінню архітектури затверджувати містобудівні умови та обмеження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.