Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Терешковій

Фб Москаленка

П'ятниця, 3 листопада 2023, 12:53

У Львові демонтують пам'ятник Валентині Терешковій

пам'ятник Терешковій

На вул. Виговського демонтують пам'ятник радянській космонавтці Валентині Терешковій.

Про це повідомляє перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові прийняли рішення демонтувати пам’ятник радянській космонавтці Валентині Терешковій, який знаходиться на вул. Виговського.

"Пам'ятник на вул. Виговського, більш знаний як пам'ятник Терешковій, буде демонтовано. Завершуємо підготовку всіх необхідних для цього документів. Роботи щодо демонтажу плануємо провести найближчим часом" – написав Москаленко. 

Скульптура, що складається із трьох променів-зірок та людини у скафандрі, була встановлена у сквері на вулиці Виговського у 80-х роках минулого століття. Тоді вулиця була названа іменем Валентини Терешкової – радянської космонавтки, а зараз – депутатки Державної думи РФ від партії "Єдина Росія".

Нагадаємо, раніше демонтували скульптури радянської епохи "Воїн", що у Винниках, та "Мати-Батьківщина", що у смт Брюховичі, які перенесли до Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору". 

Додамо, у квітні 2022 року у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради, основним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській МТГ географічних назв та символіки РФ.

Станом на середину жовтня області демонтували понад 260 об'єктів радянської пропаганди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.