Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лікарня святого Луки ПершогоТМО Львова

Вівторок, 7 листопада 2023, 10:19

У лікарні на Навроцького збудують новий хірургічний корпус

Лікарня святого Луки ПершогоТМО Львова

Новий об’єкт матиме шість поверхів та розрахований на 300 ліжко-місць.

Про це йшлося на комісії охорони здоров’я і соціального захисту Львівської міської ради.
 
Наприкінці жовтня члени комісії розглянули проект ухвали "Про надання управлінню земельних ресурсів дозволу на поділ земельної ділянки на вул. Навроцького, 25". 
 
Поділ здійснюється для того, щоб передати вільну від забудови земельну ділянку Першому територіальному медичному об'єднанню Львова для будівництва хірургічного корпусу. Новий об’єкт матиме шість поверхів та розрахований на 300 ліжко-місць. 
 
"Ми з колегами-депутатами провели виїзне засідання і побачила великий обсяг робіт, який зроблений в цій лікарні. Нещодавно там запрацював діагностичний центр, провели ремонтні роботи у реабілітаційному відділенні. Проте щодня зростає навантаження на лікарню, адже там лікуються не тільки цивільні, а й поранені захисники і захисниці. До Львова щотижня прибувають евакуаційні потяги і треба вже сьогодні думати, де їх розмістити та пролікувати" − зазначив голова комісії Валерій Веремчук. 
  
Також депутати погодили скерування 4,5 млн грн на облаштування та відновлення роботи резервуару питної води для потреб лікарні святого Луки. Це дасть змогу медзакладу у випадку форс-мажорних обставин автономно отримувати воду понад чотири доби.
 
Нагадаємо, у січні 2022 року у Львові зареєстрували перше територіальне медичне об'єднання, яке має три відокремлені підрозділи: лікарня святого Пантелеймона, лікарня святого Луки та лікарня святого Миколая.
 
Також, раніше депутати міськради прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської міської територіальної громади, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об’єднання. А на початку липня 2021 року депутати міськради прийняли ухвалу про статут і положення цих ТМО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.