Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дмитро Ванькович

Екофорум Львів

Четвер, 9 листопада 2023, 10:48

Керівнику Львівводоканалу виписали догану за ігнор долі Садового у тендері на 57 мільйонів

Дмитро Ванькович

Керівнику "Львівводоканалу" Дмитру Ваньковичу оголосили догану за тендер на 57 мільйонів гривень без попереднього погодження з міськрадою Львова.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Директору ЛМКП "Львівводоканал" Дмитру Ваньковичу оголосили догану за проведення тендеру у системі ProZorro з реконструкції водопроводу й каналізації поблизу "Мотозаводу" у Львові без попереднього погодження з Львівською міською радою.

Зокрема, йдеться про закупівлю інженерних мереж водопроводу та каналізації в районі вул. Гречаної, вул. Городоцької, 172-174 (промислова зона "Мотозавод") вартістю 56 691 336 грн, яку комунальне підприємство оголосило ще 2 листопада.

"Догана керівнику за порушення процедури погодження закупівель в межах запроваджених обмежень щодо некритичних закупівель. Мова йде про перевірку їх перед оголошенням на ProZorro. І аналіз їх щодо доцільності запуску, а також перевірку на критичність. Попри непогодження потенційної закупівлі – вона з'явилася на ProZorro.

Як наслідок: закупівлю буде скасовано сьогодні; догана керівнику, який бачив, що закупівля не погоджена, але попри це – оголосив закупівлю. Мова йде про оголошення закупівлі "Львівводоканалу" – пояснив Москаленко.

 

Нагадаємо, у середині вересня у Львові вирішили обмежити закупівлі з міського бюджету на час дії воєнного стану.

Додамо, Дмитро Ванькович очолює  ЛМКП "Львівводоканал" з квітня 2019 року. Тоді його призначили виконуючим обов'язки директора цього комунального підприємства замість  Валентина Вольського, якого перевели на посаду директора ЛМКП "Львівтеплоенерго".

З 2011 до 2019 року Ванькович працював заступником директора з економічних питань ЛМКП "Львівводоканал", до цього був гендиректором генеральний директор власного підприємства "Домінанта Плюс". Починав посадовець свою кар'єру як інженер-конструктор у Львівському автобусному заводі.

У 2020 році Ванькович задекларував 1,8 млн грн доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.