Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Середа, 15 листопада 2023, 10:19

Газового втікача Дубневича заочно арештували у Києві

Ярослав Дубневич

ВАКС заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою нардепові з Львівщини Ярославу Дубневичу, якого звинувачують в розкраданні газу.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату з Львівщини Ярославу Дубневичу, обвинуваченого у махінаціях з газом на понад 2,1 млрд грн.

"13 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід чинному народному депутату України, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку" – йдеться у повідомленні.

Наразі Дубневич перебуває за кордоном. У САП пояснили, що після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування, слідчий суддя вирішить щодо застосування цього запобіжного заходу.


Нагадаємо, наприкінці жовтня цього року ВАКС постановив примусово доставити нардепа Ярослава Дубневича до суду у справі розкладання ним понад 90 млн грн Укрзалізниці.

А 10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру в організації впродовж 2013-2017 років схеми привласнення газу підконтрольними йому посадовцями Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ на понад 2,1 млрд грн. А вже 17 жовтня його оголосили у розшук. Дубневичу загрожує 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

На початку листопада цього року ВАКС оголосив Дубневича у міжнародний розшук.

Додамо, у 2019 році Дубневича також звинуватили в організації схеми привласнення 93,2 млн грн Укрзалізниці при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.