Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

готівка

П'ятниця, 1 грудня 2023, 13:32

Нацбанк скасував обмеження щодо продажу валюти для населення

готівка

Нацбанк з грудня скасував усі обмеження на продаж готівкової валюти населенню.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України. 

Національний банк прийняв рішення, згідно з яким з 1 грудня цього року скасовуються усі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на продаж готівкової валюти населенню.

Як пояснили у Нацбанку, це сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами та, як результат, стабілізації курсових очікувань і підвищенню стійкості валютного ринку.

Також Нацбанк дозволив Експортно-кредитному агентству (ЕКА) переказувати за кордон кошти для відшкодування / компенсації витрат за договорами страхування та перестрахування, укладеними з іноземними страховими (перестраховими) компаніями, а також для оплати витрат ЕКА, пов’язаних із здійсненням таких операцій.

Крім цього, розширено перелік послуг, для оплати яких дозволено здійснювати транскордонні перекази громадянам, включаючи учасників бойових дій, які внаслідок збройної агресії РФ проти України потребують лікування або відновлення здоров’я за межами України.

Нацбанк дозволив оплату послуг, що є необхідними для створення належних умов для навчання студентів за кордоном. Зокрема, оплату за проживання, отримання візи на період навчання, трансферів від гуртожитку до навчальних офісів, харчування, страхування, медичних послуг в разі необхідності надання невідкладної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше Нацбанк зменшив облікову ставку з 20% до 16% річних, а також з жовтня цього року скасував фіксований курс гривні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.