Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

депутати

П'ятниця, 8 грудня 2023, 15:56

На Львівщині склали мандати понад 70 депутатів місцевих рад

депутати

За час дії воєнного стану в області достроково склав свої повноваження 71 депутат.

Про це повідомила Центральна виборча комісія у відповідь на запит Варіантів.

Станом на сьогодні, 8 грудня, за час дії воєнного стану, тобто з 24 лютого 2022 року, на території Львівської області достроково склав свої повноваження та припинив виконання депутатських обов'язків 71 депутат місцевих рад.

Натомість в Україні ця цифра складає 1 096 депутатів.

Крім цього, з 27 січня цього року, часу затвердження постанови Кабінету міністрів України №69 "Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України" щодо ухвалення спеціального режиму виїзду депутатів за кордон, достроково припинили свої повноваження 46 депутатів місцевих рад Львівщини, а в Україні – 880.

Також з 24 лютого 2022 року достроково припинили свої повноваження 624 чоловіки та 454 жінки, а з 27 січня 2023 року – 494 чоловіки та 386 жінок.

Найбільше в Україні достроково склали повноваження депутати міських рад – 447 та районних рад – 249.

У ЦВК також зазначили, що не володіють інформацією, скільки депутатів припинили виконання депутатських обов'язків через мобілізацію, оскільки такої підстави складання повноважень для депутатів в ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад" немає.

"Процедура заміщення депутатів місцевих рад триває" – додали у ЦВК.

Нагадаємо, у липні цього року ЦВК задовольнила скаргу Львівської обласної організації Української Галицької Партії на бездіяльність Львівської обласної ТВК щодо заміщення Юрія Фольварочного, який перебуває на фронті.

Також у серпні комісія Львівської обласної ради доручила напрацювати звернення до ЦВК щодо бездіяльності Львівської ТВК з заміщення депутатів, які достроково склали повноваження.

Через це у жовтні обласна ТВК зареєструвала Ярослава Гасяка і Миколу Біляка депутатами облради від ЄС, а Назарія Островського – депутатом від Української Галицької Партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.