Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

виставка "Жива. Справжні історії кохання"

lvivpalace.art

Понеділок, 18 грудня 2023, 10:30

У Львівському палаці мистецтв стартувала виставка Жива. Справжні історії кохання

виставка "Жива. Справжні історії кохання"

Мистецький проєкт "Жива. Справжні історії кохання" розповідає про жінок в час війни.

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п’ятницю, 15 грудня, у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття виставки "Жива. Справжні історії кохання".

За словами кураторки проєкту Христини Валько, цілюща сила живопису лікує, допомагає вірити і тримати в серці любов, а значить – дихає.

"Мистецтво у Львові – вічне. І тут є всі можливості, щоб показувати його. І тут є добрий майданчик – Львівський палац мистецтв, який з початку повномасштабного вторгнення виконував зовсім інші функції – допомагали військовим та особам, які внаслідок війни постраждали і приїхали до Львова. Але зараз він знову активно функціонує як мистецький центр. А цей проєкт "Жива. Справжні історії кохання" говорить про те, що жінка в час війни найбільше потребує уваги і тим більше жінка, яка втратила на війні рідну людину. Тому символічно, що виставка проходить тут" – наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Засновниця проєкту "Жива. Справжні історії кохання" Олена Сокальська розповіла про роботу проєкту та зауважила, що у Львові проходить регіональна виставка, але сподівається, що авторки робіт, в яких є історії кохання, таки з’їдуться з усіх куточків України на завершення проєкту до Львова.

"Кожна картина є якоюсь крапкою в житті і початком іншого життя – творчого, яке має важливе значення для кожної учасниці. Бо кажуть, що мистецтво – це ліки для душі. А там, де є культура, там не потрібні психологи. Допомагають люди, які є поруч" – зазначила організаторка проєкту.

На відкриттю виставки проводилась збірка коштів для благодійного фонду "Сучасна Україна", який закуповує художні матеріали для проєкту і для фонду "Із янголом на плечі" – на реабілітацію жінок, які побували у російському полоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.