Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад на Львівщині

Середа, 20 грудня 2023, 11:38

Три лікарні Львівщини отримають гранти на реалізацію власних проєктів

медичний заклад на Львівщині

Три обласні лікарні отримають фінансування проєктів в рамках європейської програми Польща-Україна 2021-2027.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

За результатами засідання моніторингового комітету програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027, який 15 грудня 2023 року пройшов у Варшаві, перемогу та рішення про надання гранту отримали 20 проєктів зі 115 поданих заявок.

Серед переможців – три комунальних заклади Львівської обласної ради. Зокрема, фінансування отримають:

- спільний проєкт Львівського онкологічного обласного лікувально-діагностичного центру та Білостоцького онкологічного центру імені Марії Склодовської Кюрі (Польща) "Розвиток польсько-українського співробітництва, спрямованого на діагностику та лікування раку";

- проєкт Мазовецького воєводського шпиталю св. Йоана Павла ІІ в Седльцах спільно з Львівським обласним клінічним діагностичним центром "Зазирни всередину себе – розширення доступу до спеціалізованої діагностики на польсько-українському прикордонні";

- проєкт Університетської клінічної лікарні імені Фридерика Шопена в Жешуві у співпраці з Львівським обласним госпіталем ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи "Поширені проблеми лікування хворих на урологічні захворювання за допомогою лапароскопічної хірургії".

За словами заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода, також переможцями програми стали проєкти, які реалізовуватимуть Мостиська міська лікарня, Головне управління ДСНС України у Львівській області, Львівське ТМО та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. 

"Оцінюючи якість поданих заявок і бажаючи забезпечити надання гранту більшій їхній кількості, моніторинговий комітет вирішив перерозподілити 2,55 млн євро з пріоритету "Співпраця" на пріоритет "Здоров'я". Також для фінансування додаткових проєктів знизили рівень співфінансування заявок з 90% до 83%. Тож відібрані проєкти представляють усі 10 прийнятних регіонів програми. А загальна сума передбаченого грантового фінансування становить 39,92 млн євро" – пояснили у комітеті програми.

Зазначимо, що програма Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 діє в рамках цілі "Європейське територіальне співробітництво" (Interreg) та Інструменту сусідства, міжнародного співробітництва та розвитку (NDICI).

Метою програми є підтримка процесів транскордонного розвитку на прикордонні Польщі та України. А адресована вона прикордонним регіонам Польщі та України та всім неприбутковим установам із цих регіонів. На реалізацію програми Європейський Союз виділив 235,9 млн євро, в тому числі 214,4 млн євро – на проєкти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.