Свіжа фірма збудує біля Emily Resort комплекс з дитячим садком

Понеділок, 8 січня 2024, 13:15

У 2020 році Львівська ОВА виділила цю територію під дачне будівництво для учасників АТО, а через два місяці їх виставили на продаж.

Про це йдеться у наказі від 26.12.2023 року, який оприлюднили на сайті Львівської міської ради.

Згідно з документом, Управління урбаністики та архітектури видало містобудівні умови та обмеження на проектування та будівництво будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах та вбудованим закладом дошкільної освіти на 18 земельних ділянках, які знаходяться поблизу відпочинкового комплексу "Emily Resort" у м.Винники.

Загальна площа проектованих ділянок орієнтовно 1,2 га, вони розташовані за межами Львова, але на території Львівської міськради та межує з м.Винники.

У цільовому призначені земельних ділянок вказано, що вони передбачені для будівництва  багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Гранично допустима висота будівель − 15,85 м, що  становить до 4 поверхів. 

Дозвіл на будівництво отримало ТзОВ "СТИЛОБАТ-М", яке повинно розробити проект будівництва та погодити паспорт кольорового опорядження фасаду в управлінні архітектури. А після завершення будівництва виконати благоустрій території.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "СТИЛОБАТ-М" засноване лише 2 року тому у місті Винники, що біля Львову. Фірма займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником компанії є Кузьма Богдан, який також є керівником та співзасновником Дачного кооперативу для учасників бойових дій "Жупан".

Зазначимо, згідно з єдиним державним реєстром судових рішень Кузьму Богдана двічі затримували за кермування автомобілем у наркотичному сп'янінні. Вперше його затримали у Борисполі у 2020 році, а другий раз патрульні спіймали чоловіка під наркотиками за кермом у листопаді 2023 року у м.Винники на авто "Audi A6". Згідно з постановою суду його оштрафували на 17 тисяч гривень та позбавили водійських прав на 1 рік.

Нагадаємо, у червні 2020 року голова Львівської ОВА Максим Козицький підписав розпорядження про виділення цих 18 земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво для учасників АТО та їхніх рідних. Зазначимо, що у січні того ж року Львівська ОДА оприлюднила детальний план території у районі Винниківського озера, згідно із яким на території у 1,95 га планували збудувати 12 дачних будинків висотою 1-2 поверхи з мансардою (9 будинків на площі по 0,0640 га, а 3 інші ділянки – по 0,0882 га), а також підведення трамвайного маршруту зі Львова.

А вже у кінці серпня 2020 року ці земельні ділянки виставили на продаж. 18 ділянок продавали одним лотом за 540 тис. доларів, що за курсом НБУ становить понад 14,8 млн грн.

Мітки: Будівництво у Львові, Винники, Винниківське озеро, земельні ділянки, містобудівна документація, новини львова